Lúpež v Poprade. Nález munície v okrese Svidník. Krádež na píle v Giraltovciach. Krádež, poškodzovanie cudzej veci a porušovanie domovej slobody. Humenčan umrel na chate.

22.05.2010 Celý región

Lúpež v Poprade: V piatok 21. 05. 2010 Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, ktorého sa dopustil neznámy páchateľ na 35 ročnom mužovi z Hôrky, Kišovce, okr. Poprad vo štvrtok 20. ...
Do poškodeného údajne najprv strkal a keď tento spadol na chrbát do trávy, páchateľ si na neho následne kľakol a z ľavého vrecka bundy mu vybral peňaženku, v ktorej bolo 3.470, -Eur, osobné doklady, tri platobné karty od účtov. Po olúpení sa páchateľ postavil a ušiel na doposiaľ nezistené miesto. K zraneniu poškodeného nedošlo.

Nález munície v okrese Svidník
V piatok 21.5.2010 bol likvidovať v obci Havranec , okr. Svidník nájdenú muníciu z druhej svetovej vojny pyrotechnik Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Nález munície nahlásil 39 ročný muž z obce Dubová, okr. , Svidník. Policajti pri preverovaní na mieste zistili, že išlo o 152 mm delostrelecký granát z obdobia II. svetovej vojny.

Krádež na píle v Giraltovciach
Dňa 21.5.2010 poverený policajt z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Giraltovciach začal trestné stíhanie pre prečin krádeže, ktorého sa dopustil zatiaľ nezistený páchateľ tým, že v čase od 12,00 hod. 16.5.2010 do 04,00 hod. dňa 21.5.2010 v Giraltovciach vypáčil okno kotolne v areáli píly, odstránil 250 m štvoržilového káblu o hrúbke 1,5 mm, 250 m päťžilového káblu o hrúbke 2,5 mm a 30 m štvoržilového káblu o hrúbke 4 mm. Káble na mieste odblankoval a drôt ukradol. Pre 32 ročného majiteľa píly, občana ČR, spôsobil škodu vo výške najmenej 2000, - EUR.

Krádež, poškodzovanie cudzej veci a porušovanie domovej slobody
Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bardejove vyšetrujú krádež vlámaním do rekreačnej chaty v oplotenej záhradkárskej kolónií v časti zvanej Nad Športvýrobou v Bardejove. Ku krádeži a poškodzovaniu vecí došlo v 20.5.20 od 15.00 hod. do 18.00 hod. Zatiaľ neznámy páchateľ prekonal zamknutú kovovú bránku a prešiel ku chate na jeden z pozemkov, ktorých majiteľom je 49 ročný muž z Prešova. Okrem poškodenia zámkov a iných vecí, z chaty ukradol dve drevené vyrezávané sošky so slovenskou ľudovou tematikou, vyrezávaný drevený obraz so sakrálnym motívom Madona s dieťaťom 3 lampy . Potom v okolí dvoch chát povytrhával okrasné kríky, poškodil 7 záhradných lámp a 10 záhradných solárnych lámp čím takto pre poškodeného Prešovčana spôsobil krádežou vecí škodu vo výške cca. 545, -Eur a poškodením zariadenie vo výške cca. 775, -Eur.
Bardejovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci za prečiny krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci.

Humenčan umrel na chate
V sobotu 22.05.2010 bolo v dopoludňajších hodinách oznámené na linku 112, že na RO Domaša, stredisko Dobrá, okr. Vranov n. T. došlo k úmrtiu muža.
Policajná hliadka zo Slovenskej Kajne po príchode na RO Dobrá zistila , že sa tam nachádzajú príslušníci HaZZ stredisko Holčíkovce ako aj leteckej záchrannej služby z Košíc. Vzhľadom k tomu, že k udalosti došlo v mieste, kde bol prístup sťažený z dôvodu zosuvu cesty za hotelom Domaša, bol na miesto udalosti lekár prevezený na člne príslušníkmi HaZZ. Ten po návrate k vrtuľníku policajtom uviedol, že došlo k úmrtiu 77 ročného Humenčana pravdepodobne v dôsledku zástavy srdca. Následne bola člnom na miesto dopravená aj policajná hliadka, kde sa v tom čase už nachádzali aj záchranári RZP z Vranova n. T. Od kamaráta nebohého sa policajti dozvedeli, že na RO Dobrá prišli spolu so svojím nebohým kamarátom v piatok 21.05.2010, kde chceli pred začiatkom rybárskej sezóny poupratovať chatu, ako aj jej okolie. Dnes okolo 07.30 hod. sa začal sťažovať na bolesti v oblasti hrudníka a tak mu doniesol jeho lieky. Nakoľko aj po požití liekov sa necítil dobre, išiel si ľahnúť do chatky na posteľ. Keď k nemu prišiel asi po pol hodine, aby skontroloval jeho zdravotný stav na jeho oslovenia nereagoval. Keď zistil, že kamarát nedýcha, začal s jeho oživovaním a taktiež vec oznámil na linku 112. Ani po príchode záchranárov sa ho už oživiť nepodarilo. Privolaná ohliadajúca lekárka ohliadkou tela nebohého nezistila cudzie zavinenie a nariadila zdravotnú pitvu. Telo nebohého bolo prevezené člnom na breh pod plážou rekreačného strediska, kde bolo naložené do vozidla pohrebnej služby a prevezené do domu smútku vo Vranove n. T. Tu bude uložené do vykonania pitvy.
 

Vyberte región